Descobreix

El Delta de l’Ebre

Reserva el teu apartament

;

Delta de l’Ebre

El Delta de l’Ebre és una de les destinacions ornitològics més importants de la Mediterrània i de el Sud d’Europa. Té una especial importància durant els períodes migratoris, donada la seva posició estratègica per a les aus, que tant a la primavera com a la tardor utilitzen les àmplies zones humides de Delta de l’Ebre per fer una parada durant el seu llarg viatge.

El Delta de l’Ebre ocupa 320 km², el 20% dels quals són àrees naturals, un 75% és superfície cultibable i la restant urbana. Al territori hi viuen unes 50.000 persones.

En l’hivern són moltes les espècies que trien les tranquil·les aigües dels aiguamolls com a caserna d’hivernada, especialment limícoles, convertint el Delta de l’Ebre en el millor destí de visita ornitològica des del mes d’octubre fins a gairebé finals del mes de març.

No podem oblidar les espècies residents, amb aus tan importants com el repicatalons (Emberiza schoeniclus whitherby), una subespècie molt poc abundant i que té el seu major colònia de cria a nivell mundial al Delta de l’Ebre.

També cal tenir en compte altres espècies de rellevància per als visitants centre i nord-europeus, com el Rossinyol Bord (Cetta cetti) o la Gavina Corsa (Larus audouinii).

A part de l’interès ornitològic, el Delta de l’Ebre delecta als seus visitants amb unes transformacions del paisatge que es repeteixen any rere any en funció de la temporada del cultiu dels grans camps d’arròs. Tot comença amb una imatge cristal·lina pel reflex d’una basta superfície d’aigua que cobreix gairebé tot el Delta de l’Ebre. Es tracta de la preparació dels incomptables camps d’arròs que es preparen a la primavera per a la plantació de l’arròs. A l’estiu, el color verd dels brots tendres de les plantes d’arròs li donen vitalitat i alegria a un Delta que es converteix en un emplaçament ideal per a la cria de moltes espècies d’aus aquàtiques. A finals d’estiu, el color de Delta es daura gràcies a les espigues madures dels arrossars, fins que aquestes es recullen, deixant el paisatge en un bucòlic color marró fruit dels camps erms llaurats que descansen fins la propera temporada. I de nou, tornem-hi.

Sant Carles de la Ràpita

La Ràpita -com els agrada anomenar-la als seus habitants- és la capital turística de les Terres de l’Ebre, i molt especialment de Delta de l’Ebre, donat el seu emplaçament.

És una població eminentment marinera, on la seva gastronomia, a base de peix i marisc, i el caràcter obert de la seva gent captiven de tal manera al visitant que aquest no pot anar-se’n sense desitjar tornar a visitar la població en un futur.